You are currently viewing Energiamerkintä uudistuu – Viestintä on käynnissä!

Energiamerkintä uudistuu – Viestintä on käynnissä!

Kuten jo toukokuussa uutisoimmekin, EU:n energiamerkintä uudistuu maaliskuusta 2021 alkaen. Energiamerkinnän uudistumisen viestinnästä vastaa Suomessa Energiavirasto. Olemme käynnistelleet viestintää jo viime keväästä lähtien, jolloin aloitimme keskustelun toimenpiteistä sidosryhmien kanssa. Kehitämme viestintää sekä pohjoismaisessa yhteistyössä että hyödyntäen EU-rahoitteisten Label2020- sekä BELT-hankkeiden tuotoksia.

Tähän mennessä olemme lanseeranneet energiamerkinnälle nettisivut, kouluttaneet jälleenmyyjiä ja valmistajia sekä tuottaneet erilaisia sisältöjä uudistukseen liittyen. Kodinkoneiden ja sähkötuotteiden myyjät ovat avainasemassa uudistuksessa, sillä he tavoittavat kuluttajat ostotilanteessa. Energiavirasto on myös tuottanut monia erilaisia materiaaleja myyjille hyödynnettäväksi. Materiaaleista löytyy mm. juliste, tarrapohja, kuvake nettikauppaan sekä infolehtinen. Myös jälleenmyyjille toteutettu koulutus sekä koulutusmateriaali löytyvät nettisivuilta.

Jälleenmyyjien ja valmistajien lisäksi tärkeä viestinnän kohderyhmä ovat ammattimaiset hankkijat sekä rakennuttajat ja tilaajat. Ensi vuoden alusta lähtien viestintä kohdistuu kuluttajiin, joita tavoitamme sidosryhmien avustuksella, lehtien kautta, viestintäkampanjalla ja vaikuttajamarkkinoinnilla.

Jos haluat olla mukana viestinnässä tai siitä on jotain kysyttävää, ota meihin yhteyttä: ekosuunnittelu@energiavirasto.fi

Uudistuksen viestintää voit seurata Ekosuunnittelun ja Energiamerkinnän Twittertililtä.