Tulisijat

Tulisijat

Energialuokat

Laitteiden energiamerkinnällä osoitetaan, mihin luokkaan kukin laite kuuluu energiankulutuksensa perusteella asteikolla A++ – G, A++ -luokan tuotteet ollen energiatehokkaimpia ja G-luokan tuotteet vähiten energiatehokkaita. Energiamerkinnän ansiosta kuluttajat voivat valita tuotteita, jotka kuluttavat vähemmän energiaa ja siten säästää rahaa. Merkintöjen käyttö kannustaa myös yrityksiä kehittämään tuotteitaan ja investoimaan energiatehokkaiden tuotteiden suunnitteluun.

Lämpötehot

Energiamerkissä esitetään suora ja epäsuora lämpöteho kilowatteina.

Piktogrammit

Jotta kuluttajat voisivat tehdä tietoon perustuvan päätöksen, energiamerkissä annetaan lisätietoja tuotteesta. Tässä energiamerkissä on tietoja suorasta lämpötehosta sekä jos laite siirtää lämpöä nesteeseen, myös epäsuoran lämpötehosta.
 

Lisätietoa energiamerkistä

Jos haluat lukea lisää, tuoteryhmäkohtainen asetus löytyy kokonaisuudessaan komission nettisivuilta. Asetuksessa määritellään mm. energiamerkin ulkonäkö, sisältö ja energialuokkien laskentaperusteet.

Ekosuunnittelu

Tulisijoille on lisäksi voimassa ekosuunnitteluasetus, jossa asetetaan vaatimuksia mm. tulisijojen kausittaiselle energiatehokkuudelle, päästöille sekä tuotetiedoille. Lue lisää ekosuunnittelun nettisivuilta.